Bisse

Bisse

For this project the students were asked to design a collective installation that was part of the Geneva Sculpture Garden exhibition that took place in the Parc des Eaux-Vives and the Grange from June 12 to September 10, 2020. In the Parc des Eaux-Vives, there are some classic "garden" features, including a picturesque chalet recovered from the 1896 national exhibition. The students had to create a collective bisse (historical irrigation channels of the Valais) upstream from the chalet. What interactions with the public can this generate? How to take advantage of the flow generated by water and gravity?
Professors
Adrien Rovero

For this project the students were asked to design a collective installation that was part of the Geneva Sculpture Garden exhibition that took place in the Parc des Eaux-Vives and the Grange from June 12 to September 10, 2020. In the Parc des Eaux-Vives, there are some classic "garden" features, including a picturesque chalet recovered from the 1896 national exhibition. The students had to create a collective bisse (historical irrigation channels of the Valais) upstream from the chalet. What interactions with the public can this generate? How to take advantage of the flow generated by water and gravity?

Bisse_Aerial-0403.jpg
Image: ECAL/Gianni Camporota
Le cour de l'eau_001.jpg
Image: ECAL/Jimmy Rachez
LucieMargot.jpg
Tourbillon ECAL/Lucie De Martin et Margot Paquette-Greenbaum
Le cour de l'eau_032.jpg
Image: ECAL/Jimmy Rachez
MarikoManon.jpg
Hector  ECAL/Mariko Ito et Manon Novelli
NoémieThéo copie.jpg
Torii ECAL/Noémie Soriano et Théo Blanchard
Le cour de l'eau_004_1.jpg
Image: ECAL/Jimmy Rachez